събота, 6 ноември 2010 г.

RUSH

RUSH се намира на “Раковски” 156А, толкова близо до Radio Cafe, че ако ми потрябва аксесоар или нова дреха за довечера мога да отскоча и да си купя :) Така и направих преди няколко дни, но освен с блуза, от магазина си тръгнах и с няколко въпроса.
Какво всъщност се случва вътре и възможно ли е тези хора да имат мисия, за която ние не подозираме?
Днес пак отидох, срещнах се с една от собственичките, извадих апарата, поснимах малко и после й споделих всичките си подозрения. И да - RUSH наистина имат мисия.
Оказа, че това не е просто магазин за дрехи, не и магазин за маркери и флакони. Това са сестрите Мария и Цветомира Никодимови и няколко момчета, които от години все по-успешно се опитват да пропагандират идеята за едно друго изкуство. Европейско място, което предлага актуални и достъпни дрехи, support-ва български дизайнери, предлага cool аксесоари, но през цялото време подържа и помага на Graffiti поведението. Организатори са на work shop-ове и на няколко Graffiti партита, които не са от онези, на които отстрани се предлагат кюфтета. Противници са на хулиганството и безцелното драскане. Търсят и намират нови артисти. Помагат с всички сили на DJ-и, художници и дизайнери. Но това, което е най-ценното е че всяко малко дете може да отиде и да подраска на стената в магазина. И ако му хареса, може да го прави всеки ден. Там има меко канапе, маркери и моливи и един от най-добрите Graffiti майстори, който абсолютно безплатно ще му разкрие тайните на флаконите.
Аделина










в RUSH можете да намерите принтове и оригинали на Еrnaste Nasimo


дизайнерси дрехи на Диляна Попова, Искрен Лозанов (дизайнерът чийто тоалет бе откраднат от ... Beyonce) и Вяра Бориславова





Няма коментари:

Публикуване на коментар