петък, 10 декември 2010 г.

Мъже



Цвета Стоева е съвременен български автор. В интернет пространството можеш да я срещнеш и под наименованието sovichka. Родена е през лятото в София от дребно, буржоазно семейство. Вечер пие мляко с мед и канела или евтино домашно вино. Лятото спи на открито и яде диня със сирене. През повечето време си мечтае за Ню Йорк от 70-те или поне за едно кафе, изпито в писателските кафенета на Сан Франциско. Засега се подвизава в София, а любимото й място е леглото.
Когато не спи - се опитва да чете и пише. В резултат пламва любовта й към Буковски, Керуак и още двама-трима титани. Освен това се появяват повестта й "Катя и хипопотамите" (взела първо място на "Новелови награди" 2007 на издателство Сиела) и книгата й "Мъже" (с номинация за наградата „Хеликон” за 2010 г.)
Рядко се появява пред публика заради синдрома студени, потящи се ръце, но със сигурност ще направи изключение на 15.12.2010 г., когато ще се появи в чудното Радио Кафе, за да представи дебютния си сборник с разкази „Мъже”. Ще има книги, четене, няколко неловки момента (за нейна сметка), мъже (естествено) и един водещ – Радослав Парушев.
Асоциация на писaтелите в България

1 коментар: